Ženska.

Ženska! Prav posebno bitje, čisto iz svojega »planeta«. Čudovita, čutna, dobrosrčna, lepa, sposobna, bitje, ki ji je mar. Ženska je drugačna od moškega. Na svet je prišla s svojim namenom. Tako zelo lahko sije, tako zelo je sposobna, tako zelo dviguje in podpira. Ja, vse to so njeni talenti, ki bi jih lahko izkoristila na tem svetu. A kaj kmalu se zatakne. Čudovita deklica se rodi. Opazujem svojo hčerko in vidim v očeh nekaj kar sem zagotovo nekoč nosila tudi jaz. Nežna mila duša polna ljubezni in svetlobe, a tako močna in odločna, ko to potrebuje. Tako zna. Zna potolažiti, pobožati in vrniti smisel življenju. Tako zna pokazati, kdaj je dovolj, ko nečesa ne želi. Ni potrebno, da kar koli reče. Dovolj je njen globok pogled.

A vsaka takšna deklica kaj kmalu naleti na prve udarce. Četudi je leto 2018, obstaja polno pravil, kaj punčke lahko in kaj ne. Kaj se spodobi in kaj se ne. Kaj delajo fantki in kaj delajo punčke. Dekle odrašča se išče in usklajuje svojo notranjost z zunanjostjo. Mar ji je. Za vse ji je mar, a drugim velikokrat ni. Ne glede na to ima v sebi moč. Saj veste tisto moč, ki jo imamo ženske tik preden postanemo mame. Tisto moč, ki pride tik preden rodimo svojega otroka. Za trenutek pride občutek, da ne zmoreš več, a se ne predaš. S to močjo se ženska trudi rešiti ves svet, zato da bo pomirila svojo notranjost in dala to, kar čuti, da lahko da. Tako rešuje otroke, moža, prijateljico, mamo, očeta, šefa, sodelavce, hišo … želi in čuti, da mora rešiti vse, a ji ne uspe.

Na plano poleg vsega pride še uničevalno orožje njene čudovite lepote. Na plano pride krivda, zakaj se ni potrudila še malo bolje. Na plano pride razočaranje nad seboj. Na plano pridejo solze, ki se kaj hitro zabrišejo, saj si ne more dovoliti, da bi jo na koncu imeli še za »cmero«, ko pa more biti tako močna. Na plano pride obtoževanje. Na plano pride občutek nemoči. Na plano pride nesamozavest. Čuti, da ne zmore več. Čuti, da je marsikaj pretežko, a že naslednji trenutek spet vstane in gre v novo bitko. Dela, se trudi, skrbi in ureja, a v nekem trenutku je bitka ponovno izgubljena. Solze ponovno pokukajo na plano, a le v osamljeni sobici. Ne sme jo videti mož, ne smejo jo videti otroci, ne sme jo videti svet. Solze se posušijo same od sebe in ženska poskusi ponovno in ponovno. Čeprav se vmes pot počasi vzpenja, se v nekem trenutku ponovno vse podere. Izgubljene bitke se nadaljujejo. Ko se jih nabere preveč in si ta čudovita, borbena ženska dovoli vprašati ZAKAJ ne more rešiti vseh drugih, mogoče lahko zasliši odgovor. Vas zanima kakšen je?

  1. Ne more rešiti sveta, ker se ni najprej potrudila rešiti SEBE.
  2. Če drugi nočejo, da jih rešiš JIH NE MOREŠ! PIKA!!!

Drage moje ženske in mame. Se je kakšna najdla v tem zapisu? Prepričana sem, da velika večina. Tako zelo smo pomembne. Tako zelo lahko cvetimo. Tako zelo lahko pomagamo, a šele ko bomo zbrale pogum, si pogledale v oči in si rekle: »Najprej morem pomagati sebi«. »Najprej morem negovati sebe«. Najdite svojo notranjo punčko, takšno kot je bila, ko je prišla na ta svet. Takšno, kot je moja hčerka ali vaše. Poiščite pri sebi ponovno te iskrice v očeh.

Vem, kako pomembno si je vzeti, čas zase, zato te vabim, da to storiš tudi ti. Pridruži se nam na spodnjem dogodku in napolnimo naše moči, najdimo notranjo svetlobo, se povežimo, sprostimo in nasmejmo.

Poglej si DOGODEK TUKAJ

Vabljena draga ženska lepotica.

Maja