ZAKAJ V ZVEZI TRPIM?

V svoj mail box, sem po objavi slike, na kateri je pisalo »BODITE TOČNO TAKŠNI, KOT SI ŽELITE, DA JE/BO VAŠA BOLJŠA POLOVICA. NE POZABITE, DA PRITEGNEMO K SEBI TISTE, S KATERIMI SMO SI PODOBNI« prejela zanimivo vprašanje.

Vprašanje se je glasilo: »Nimam se za slabo osebo, nikomur nočem nič slabega, sploh pa ne želim prizadeti tistih, ki jih imam rada. Kako lahko potem k sebi pritegnem moškega, ki me prizadane?«.

Lahko ga! Ne ker ste slabi, vendar ker potrebujete to izkušnjo.

Ja, včasih ko smo globoko prizadeti, je težko verjeti, da je oseba v našem življenju z namenom. Težko, pogledamo vase in se vprašamo zakaj je v našem življenju. Kaj nam kaže in kaj nas bo naučila? Lažje je preprosto reči: »Oo še en nepravi, na moji poti. Le kdaj se bo končno tudi meni nasmehnila sreča«?

»Sreča se vam bo nasmehnila takrat, ko se ji boste nasmehnili vi.«

Čisto vsaka oseba v našem življenju, nam nekaj kaže in želi, da se od nje nekaj naučimo. Zelo lepo je, ko nas obdajajo ljubeči ljudje, ki nam stojijo ob strani in se ob njih počutimo varni. Malo manj prijetno je, ko takšnih ljudi nimamo okoli sebe, ampak tudi za to bi morali biti hvaležni, pa čeprav si niti v sanjah ne moramo predstavljati, da bi imeli nekoga, ki nas namerno prizadane radi. Če tega ne zmorete in ne čutite, ni potrebno posvečati pozornosti temu, da ga morete vzljubiti. Nekatere energije ne grejo skupaj, niso na isti ravni in se odbijajo. Vseeno pa se moramo odgovorno vprašati, zakaj smo na to osebo naleteli.

Skozi odraščanje in izkušnje, ki jih doživimo, se nam nabirajo vzorci in se oblikujemo. Oblikujejo se nam misli in um. Dokler ne bomo imeli pozitivnih, lepih misli ter čistega uma, bomo težko zares srečni. Ker je potrebno te vzorce razdelati oziroma jih morete predelati, vam bo življenje na pot pošiljalo, toliko preizkušenj in oseb, kolikor bo potrebno, da to storite. Vedno, ko boste bolečino v sebi potisnili, se bo pojavila nova preizkušnja ali nova oseba, ki vas bo na podoben način pripeljala do nove bolečine, če se ne boste vmes odločili postopka prekiniti in ozdraviti.

»Boleče vzorce, ki jih nosimo v sebi, lahko prinesemo že s seboj na ta svet«.

Včasih razmišljamo, razmišljamo in razmišljamo, pa ne ugotovimo, zakaj se nam določena stvar dogaja. Globoko v sebi smo prizadeti in čutimo bolečino, vendar ne vemo iz kje izhaja. Tudi iz svojega otroštva se ne spominjate ničesar, kar bi na vas toliko vplivalo, da vam sedaj predstavlja tako močno bolečino. To je tisti občutek, ko se vam ob določenem dogodku sesuje svet, ko pa poveste kaj je bilo, prijateljem, partnerju ali komu drugemu, vam odgovorijo: »oh kako pretiravaš!«. In, če to vztrajno poslušamo in poslušamo, ne naredimo nič drugega, kot da občutek ponovno potlačimo vase. Tukaj pridemo do dveh pomembnih stvari.

Prva …

*Kadar smo mi v vlogi svetovalca ali partnerja (ki ni prizadet), nikoli ne obsojajmo, ker ne vemo, kaj je oseba, ki stoji pred nami, nekoč doživela in zakaj jo to tako boli.

… in druga …

*Če ste vi prizadeta oseba, ki občuti globoko bolečino, se VPRAŠAJTE zakaj se vam to dogaja in poskusite najti rešitev. V primeru, da sami nikakor ne najdete odgovora, se obrnite na koga drugega. Na tem planetu in v dobi interneta, zagotovo obstaja nekdo, ki vam bo lahko pomagal.

Zato ne dvomite, da ne pritegnete k sebi podobnih oseb. Zagotovo jih, vendar mogoče morete pred tem razrešiti določen vzorec, ki vas boli, prejeti določeno izkušnjo in osebnostno zrasti, da boste lahko nato srečno uživali s svojo sorodno dušo.

Prišli smo še do zadnje pomembne ugotovitve, ki nam včasih ni najbolj všeč:

»Naše življenje je v naših rokah. Situacije, ki se nam dogajajo, se nam dogajajo zaradi nas in ne zato, ker so drugi okoli nas hudobni in nas hočejo uničiti. Mi smo tisti, ki potrebujemo izkušnjo. Izkušnjo, a ne zato, ker bi nekdo želel, da trpimo, ampak zato, da se lahko ponovno poberemo, zrastemo in zasijemo.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja