VZROK TVOJIH TEZAV JE VELIKO GLOBLJI

Ta zapis bom napisala z namenom, da poskusimo razviti mero razumevanja do tistih, katerih ne razumemo ali celo v pomoč vam, če ste se znašli na točki, ko se ne počutite dobro pa ne veste zakaj, niti kako si pomagati.

V naši naravi je, da smo vedno polni nasvetov, ki jih želimo predati drugim z namenom, da bi izboljšali svoje življenje. To je seveda izredno plemenito dejanje, a le če znamo stopiti v tuje čevlje in občutiti to, kar čutijo oni. Veliko ljudi ima polno nasvetov, ko vidijo, da nekdo trpi v zvezi: “Pa pojdi že stran od njega ali res ne vidiš kakšen je? Si samo ti tako slepa?” Ali pa pri vzgoji: “Če boš delala tako, boš uničila svojega otroka”. Ali pa na poslovnem področju: “Res ne vem kako lahko trpiš takšnega šefa? Si že neumna!” Ali pa na splošno v življenju: “Res si naivna. Tebe lahko vsak izigra”. “Kdaj se boš končno začela ceniti in naredila temu konec????”

Vsi poznamo zgornje stavke, a stvari niso tako preproste. Mogoče so nam res nerazumljive in se sprašujemo kako lahko nekdo skoraj da načrtno trpi, a za vsem tem se skriva globlja resnica kot jo poznamo. Lahko smo celo mi tisti, ki smo ta žrtev. To so tisti občutki v nas, ki nas bolijo pa ne vemo zakaj. Tisti dogodki, ki nas tako zelo zmotijo, pa ne vemo zakaj. To je takrat, ko se lahko počutimo najbolj čudaški na svetu, ker nas nekaj boli, drugim pa se zdi to malenkost zaradi katere kompliciramo. A to, da kompliciramo ne pomeni, da je z nami nekaj narobe ampak, da smo imeli v preteklosti dogodek, ki nas je izredno prizadel in ga tisti trenutek nismo uspeli preboleti. Potlačili smo ga tako globoko vase, da smo nanj lahko celo že pozabili… a četudi je pozabljen so občutki ostali. Vedno, ko se nam pojavi podoben dogodek privrejo na dan vsi občutki in se počutimo slabo pa sploh ne vemo zakaj. Sami se odločamo kako bomo živeli, a najprej moramo predelati vse stare boleče vzorce, da se nam nehajo ponavljati in nam nehajo krojiti našo prihodnost. Čeprav smo na njih mogoče pozabili, spijo v nas in čakajo kdaj bodo imeli priložnost ponovno pokukati na plano.

Jaz se ne čudim in predvsem ne obsojam, ko slišim: “Tepe jo, ona pa še kar z njim”. Vem, da je zadaj nekaj veliko globljega. Seveda bi bilo najlažje oditi, a vse nimajo te moči. Včasih čutijo kot, da so zvezane na človeka, čeprav jim razum narekuje, da odnos ni za njih. Mogoče imajo vzorec zlorabe že od dolgo, dolgo nazaj in ne uspejo najti košček samospoštovanja, ker imajo občutek, da si ga ne zaslužijo.

V takšnih primerih ni dovolj, da svojo samozavest samo krepimo z določenimi tehnikami, ampak je najprej potrebno odkriti vzrok in začeti zdraviti njega… Poiskati moramo dogodek, ki nam jo je zrušil in ga predelati… šele nato bodo pomagale afirmacije in ostale tehnike, ki nas bodo okrepile na novi poti.

Vzrok odkrijemo, ko smo si sposobni približati svoji duši, se umiriti in jo zaslišati. Rešitev kako lahko storimo to, je tudi preko meditacijskih terapij, ko poskusimo doseči takšno stopnjo sproščenosti, da se nam razkrije dogodek, ki nam je povzročil bolečino, ki jo čutimo še danes ter ga ozdravimo. Ko ga ozavestimo, ga lahko tudi ozdravimo.

Preko terapij lahko zdravimo vsa področja življenja, ne le partnerskega, ki sem ga opisala v primeru. Lahko je področje družinskih vzorcev, odnosi, vzgoja, kariera,…

Torej, če nosite zgoraj opisane občutke v sebi in vam onemogočajo zaživeti v sreči in harmoniji zberite moč, vzemite vajeti v svoje roke in poiščite način ustrezen vam, da jih ozavestite in ozdravite. Če ste v vlogi opazovalca in takšne stvari doživlja kdo v vaši okolici pa poskusite razviti mero razumevanja (ne poznate ozadja) ter mu pomagajte s tem, da ga usmerite tja, kjer bo lahko prisluhnil SEBI. Tistemu SEBI, ki ga zunanji svet preglasi.

Za terapije in svetovanja pobrskajte med kategorijo SVETOVANJA in pošljite svoje povpraševanje. www.naslonisename.com/svetovanja

Angelska terapevtka in svetovalka, Maja Mesić Štrubelj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja