VAŠ UM IN SRCE LAHKO DOSEŽETA VSE!

Ko se nekaj resnično odločimo, ko imamo jasen cilj in se v svoji “glavi” prepričamo, da bomo nekaj dosegli, dobimo vso moč, ki jo potrebujemo… Tudi moč nad fizičnim telesom. Torej … vse je v “glavi”.

Rada bi vam ponovno povedala, kako je vse v vaših rokah, če le zbistrite svoje misli, jih uskladite s svojim srcem in se odločite kaj si želite. Ko naredite to lahko premikate gore.
Sama sebi sem to že večkrat dokazala, sedaj pa vam bom to opisala tudi skozi mojo osebno izkušnjo.
Moja cela tretja nosečnost je potekala brez zapletov. Na rednem pregledu v 40 tednu pa so posumili, da nekaj ni v redu z Lukasovim srčkom. Kardiolog je sume potrdil. Bila sem že 3 cm odprta in vedela sem, da se bo porod kmalu zgodil. Rodila sem čez 3 dni. Vse tri dni od pregleda do poroda, sem si seveda želela, da so se zmotili in bom rodila zdravega fantka. Sam porod mi je predstavljal velik stres, saj sem ves čas trepetala kaj bo z Lukasom. Ne glede na to, sem se odločila, da bom ZMOGLA VSE in da bom šla lepo po vrsti. Ko sem dobila popadke sem pozabila na vse diagnoze, ki so jih postavili in se osredotočila samo nase in nanj. Poslušala sem svoje telo in Lukasa. Prepustila sem se, da se je vse odvijalo v takšnem ritmu, kot je želelo moje telo. Želela sem se sprostiti in porod doživeti lepo… In res je bilo tako. Sam porod je potekal zelo hitro in brez zapletov, ker sem se tako odločila in ker sem poslušala svoje telo in svojega otroka.
Takrat sem tudi prvič lahko pestovala Lukasa. Od takrat ga nisem mogla še nikoli, saj njegovo stanje do sedaj tega še ni omogočalo in komaj čakam, da ga ponovno stisnem k sebi.
Potem so ga zdravniki odnesli in sledile so 3 naporne ure brez kakršnih koli informacij kaj se dogaja z njim in ali je diagnoza, ki so jo postavili zdravniki pred rojstvom pravilna. Nikoli ne bom pozabila besed ene od babic, ki je prišla do mene in mi rekla: “Včasih je roditi nekaj najlažjega kajne?” No ampak o tem mogoče kdaj drugič. Ko se je zdravnik vrnil je potrdil prirojeno srčno napako poleg tega pa so odkrili še atrezijo požiralnika. Sledil je en šok za drugim. V tistem trenutku so me preplavila čustva, a ob enem sem vedela, da bo Lukas potreboval veliko moje podpore. Potreboval me bo MOČNO! In odločila sem se, da bom! Toliko časa kot bo potreboval.
Na oddelek so me pripeljali ob 3h zjutraj. Lahko si predstavljate, da dosti nisem spala. Malo še od bolečin poroda, predvsem pa zaradi ugibanj kako bo z mojim fantkom. Zjutraj ob 10h pa sem že prvič odšla na obisk k Lukasu. Bil je namreč premeščen v pediatrično bolnišnico na intenzivno nego. Vsak dan sem sedela ure pri njemu, ga božala, se z njim pogovarjala in ga občudovala.
Mojega počitka po porodu ni bilo niti en dan, poleg tega pa sem imela tudi nekaj poškodb in sem bila šivana.
Zakaj vam govorim vse to?
Želim vam povedati, kaj vse zmore vsak posameznik, ko ima jasen cilj in se nekaj resnično odloči. Želim vam povedati kaj lahko stori mamica za svojega otroka. Ne samo jaz. VSE mamice tega sveta! Želim vam povedati, da vsak trenutek, ne glede na to v kakšnem stanju je vaše telo lahko dosežete tisto, kar si želite.
Peti dan po rojstvu smo leteli v Prago, kjer se je rodilo novo upanje. Z možem sva si prevoz morala organizirati sama, saj v medicinskim letalu žal ni bilo prostora. Zdravniki in vsi drugi so me resno opozarjali, da naj ostanem doma, da kot mamica po porodu potrebujem počitek, da je pot naporna, da moram misliti nase, da imam doma še dva otroka in tako dalje … imeli so prav. Res sem morala misliti nase… In ravno zato sem vedela, da me nič ne bo zadržalo doma. Ker sem vedela, da bi bile skrbi, ko nebi mogla biti ob njem veliko večje kot morebitne fizične bolečine. Poleg tega sem se odločila da bom močna… In sem bila. Nič me ni moglo ustaviti. Ko razmišljam za nazaj, ne vem od kje in kako toliko energije in moči. Oziroma oprostite … vem! Zato ker sem združila um in srce in se odločila, kaj si želim.
Naj vas nič ne ustavi. Vse kar potrebujete je jasen cilj in odločitev.
Z ljubeznijo, Maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja