TUDI JAZ IMAM LAHKO IDEALNEGA PARTNERJA

Za kvalitetno in srečno partnersko zvezo moramo začeti delati že veliko prej, predno partnerja spoznamo.

Ljudje smo družabna bitja. V naši naravi je, da si želimo družbe in si želimo z nekom deliti življenje. Dokler ne bomo našli sorodne duše, bomo v življenju kar naprej nekaj iskali.

Življenje nam na partnerskem področju pogosto postavlja nove in nove ovire, ki jih moramo prestopiti. Kadar se tega lotimo na pravi način v naše življenje vstopi čista ljubezen in zadovoljstvo.

V ljubezni je vedno potrebno poslušati srce. Nekaj pa se moramo zavedati, kar nam pomaga razumeti in sprejeti različne situacije, ki nam jih prenese življenje.

»Vedno in v čisto vsaki partnerski zvezi ali zakonu bo nastopil čas preizkušenj oziroma se bodo pojavile priložnosti skozi katere bosta s partnerjem lahko še bolj zrasla in utrdila vajino zvezo. V ČISTO VSAKI!»

To obdobje si lahko nekoliko olajšamo in sicer tako, da še pred vstopom v partnersko zvezo točno vemo, kaj si želimo od zveze in kakšen naj bo partner, da se bomo počutili od njem čudoviti in varni.

Prvo kar lahko naredite je, da poiščete partnerja, ki vam je čim bolj podoben. Poiščite nekoga, s katerim podobno gledata na stvari. Znan rek pravi, da se nasprotja privlačijo. To žal ne drži. V zvezi, kjer sta dve popolnoma različni osebi ves čas prihaja do nesoglasij. Ona želi to, on želi nekaj čisto drugega.  Ona bi šla v hribe, on bi bil raje doma. Njega zanimajo akcijski filmi, njej so všeč komedije… Da se dva popolna nasprotja torej uskladita je potrebno veliko, velike energije in velikokrat je rezultat takšen, da se upošteva samo mnenje enega, želje drugega pa ostanejo nekje zadaj, popolnoma potlačene in pozabljene.

Ne pozabimo, da si bosta nekoč ustvarila družino in med sabo sprejela novega malega človeka, ki bo kot goba vpijal vase vse kar bosta kadarkoli izrekla ali naredila. Vse prevečkrat se dogaja, da se dva ki imata v zvezi že »probleme« odločita za otroka, da bi rešil težave in na novo popestril njuno zvezo. Žal se ta način »popravljanja« partnerske zveze skoraj nikoli ni obnesel kot dober, poleg svojega nezadovoljstva pa sta dva odrasla v vso to zmešnjavo porinila tudi malo nedolžno bitje. Ko v vajino življenje vstopi tretja oseba – malo nežno bitje, je potrebno v zvezo vnesti veliko več prilagajanja, usklajevanja, strpnosti, pogovora in nesebične pomoči. Zraven v paketku pa po navadi dobimo še neprespanost, vzkipljivost ter nesigurnost v svoje sposobnosti. Če dva nista znala reševati problemov že prej, ter zveze nista znala ohranjati sveže in žive, bo s prihodom malega bitjeca vse samo še bolj zapleteno.

Menimo, da moramo za uspešno partnersko zvezo delati že veliko prej preden partnerja sploh spoznamo. Namesto, da se vržemo v vlogo žrtve in se sprašujemo zakaj moramo imeti ravno mi nesrečo v ljubezni, vam predlagamo drug, boljši način.

Na list papirja si zapišite vse svoje dobre lastnosti, ki jih pri sebi obožujete in si jih želite ohraniti tudi v prihodnje. Ko končate, si na isti list papirja napišite še vse svoje slabe lastnosti, ki jih želite spremeniti oziroma si jih v svojo novo partnersko zvezo ne želite prinesti. To so npr. ljubosumnost, vzkipljivost, nezaupanje itd. Sklenite, da vse negativne lastnosti ali napake iz preteklosti odpihnete stran in s tem naredite prostor za vse nove lepe lastnosti in stvari, ki se vam bodo zgodile. Zadnje kar morete storiti pa je, da na list papirja napišete TOČNO kakšnega partnerja si želite. Naslikajte si ga pred oči… Napišite vse lastnosti, ki jih pri bodočem partnerju želite. Tako na telesni ravni (temnolas, visok, športnik), kot na karakterni ravni (prijazen, čustven…)

Ko je seznam oblikovan, si vsak dan vzemite nekaj minut in ga zbrano preberite. Mogoče boste sprva mislili, da vse skupaj nima smisla, ampak povemo vam, da deluje.

Zgoraj omenjeni seznam si seveda lahko naredite tudi, če ste že v partnerski zvezi in jo želite izboljšati. Da se s partnerjem resnično spoznata je priporočljivo, da oblikujeta vsak svoj seznam in ga na to skupaj pregledata in se o njem pogovorita.

Zgodi se lahko naslednje:

Če ste samski bo v vaše življenje kmalu vstopila oseba, s katero bosta lahko pričela hoditi po skupni poti.

Če ste v zvezi pa sta možnosti dve: Lahko se bodo zaradi prevelikih razlik v vajinem mišljenju vajine poti v dobro obeh počasi razšle ali pa se bo vaša sedanja zveza pričela izboljševati.

Poskusite, je vredno!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja