SKRIVNOST USPEŠNIH LJUDI

Ste se kdaj vprašali zakaj so nekateri ljudje tako uspešni? Zakaj imajo svoje podjetje, svojo hiši, srečno družino, idealnega partnerja in čudovite otroke? Zakaj niste med njimi? Ali mislite, da so imeli le srečo, da so uspeli?

Na svet smo prišli vsak s svojim namenom. Vsak izmed nas ima svoje poslanstvo. Vsak izmed nas ima nekaj kar ga zares veseli in dela srečnega. Vendar zakaj se med seboj tako razlikujemo, če je vsak prišel s svojim poslanstvom? Zakaj so določene osebe direktorji, predsedniki, voditelji, nekateri pa čisto na tleh in se vsak dan bojujejo za življenje?

Ljudje, ki so uspešni se razlikujejo od ostalih po tem, da niso pozabili nase, da se ne prepuščajo življenju oziroma ne dovolijo, da bi njihovo življenje narekovali in vodili drugi. Nekoč v preteklosti niso nehali verjeti v svoje sanje, zato vedo kakšne so in vanje verjamejo. Ostali so povezani sami s seboj.

Obstajata dve stvari, ki vam uspeh preprečujeta:

Prva je NEZAUPANJE VASE. Preprosto se vam zdi nemogoče, da bi npr. na predsedniškem stolčku sedeli vi. Mogoče bi zase rekli, da ste realist in si ne domišljate stvari, ki niso mogoče. To je trditev, ki vas mogoče lahko tolaži, vendar ne drži povsem. Če vas nekaj osrečuje, če nekaj delate s srcem in če je možno v vaši glavi, je možno tudi v resnici. Povežite se sami s seboj, vprašajte se kaj vas veseli, opazujte se kdaj ste res srečni. Ko to ugotovite vzemite zvezek in pisalo in si zapišite svoje cilje. Ne obremenjujte se kako boste to storili, ampak kaj si želite čez 1 mesec, 1 leto, 10 let. Najprej je važno, da si oblikujete končni cilj. Ko to storite lahko naredite drugi korak. Napišite kaj bi lahko DANES storil, da bi bil korak bližje svojemu končnemu cilju. Mogoče lahko kaj preberete, se vpišete na novo izobraževanje, pokličete koga, ki ima s tem že izkušnje ali koga, ki bi vam mogoče lahko pomagal… Ni potrebno, da odkrijete in iznajdete nekaj novega zato, da bi bili edini in bi lahko uspeli. Če imate željo, da bi odprli frizerski salon, to preprosto poskusite uresničiti, ne glede na to, da imamo frizerske salone na vsakem koraku. Ko nekaj delate s srcem, stranke to začutijo in želeli bodo priti k vam. Mogoče niti ne toliko zaradi vaše storitve, vendar zaradi vas samih. Želeli si bodo biti v vaši družbi. Začutili vas bodo in vi boste lahko začutili njih. Zapomnite si, da se delo lahko najde čisto za vsakega, ki si tega res želi.

»Še iz tako majhne ideje, lahko ustvarite veliko uspešnico.«

Nezaupanje vase, nas pripelje do naslednje stvari, ki nam preprečuje, da zgradimo svoje sanje.

To je STRAH!

»Strah nam prereže krila. Prepreči nam, da bi jih lahko razprli in svobodno leteli«.

V življenju nas je kar naprej nekaj strah. Strah nas je da bomo imeli nesrečo, strah nas je da bomo zamudili v službo, strah nas je izpita, strah nas je našega šefa, mame, znanca, neuspeha. Strah nas je bolezni, strah nas je da nas nebi sprejeli, strah nas je preprosto biti to kar smo. Nekateri se morate pretvarjati celo pred svojim partnerjem, ker se bojite da bi vas zapustil. Včasih nas je strah lahko celo uspeha.

Čisto vsak izmed nas ima nekaj česar se boji. Dobra novica ali novica, ki vas lahko malo potolaži je, da občutijo strah celo najvplivnejši ljudje na svetu. Razlika med uspešnimi in neuspešnimi je, da se uspešni ljudje tega zavedajo. Zavedajo se svojega strahu in odločili so se, da se bodo z njim spopadli.

»Strahu se znebimo tako, da se z njim soočimo. Začnite delati stvari, ki se jih bojite.«

Ko se z nekim strahom spopadete ugotovite, da sploh ni tako velik. Večkrat kot ga ponovite, manjši postaja in na koncu čisto izgine. Včasih ko pogledamo nazaj se lahko velikokrat nasmejimo in sami sebe vprašamo, le zakaj me je bilo tega tako strah?!

Milan je imel neprijetne občutke, ko je moral po telefonu govoriti s svojimi strankami. Lahko jim je poslal SMS sporočilo, ko pa je moral z njimi govoriti osebno, se je vse zataknilo. Strah ga je bilo, da ne bo znal odgovoriti na kakšno vprašanje, da se mu bo glas preveč tresel in da bo pred stranko izpadel neprofesionalen. Nato si je zadal nalogo, da bo vsak dan govoril vsaj z dvema svojima strankama. Na začetku je bilo težko in na en telefonski klic se je pripravljal tudi 30 minut. Že po nekaj tednih pa je njegov strah popolnoma izginil in pisanje SMS sporočil se mu je zdelo zamudno in neosebno.

Največji strah, ki pa poznamo je: LE KAJ SI BODO O MENI MISLILI DRUGI? KAJ BODO O MENI GOVORILI?

 »Nehajte se obremenjevati s tem, kaj bo mislila vaša okolica«.

Zavedajte se, da se nikoli ne bodo vsi strinjali z vami. In čeprav se ne bodo vsi strinjali z vami, bodo tukaj še vedno ljudje, ki vam bodo stali ob strani, ljudje ki vam bodo sledili, ljudje, ki jih boste navdihovali, ljudje ki vas imajo radi in vas cenijo…. Zato NIKOLI ne opustite svojih sanj, samo zato, ker bi vas bilo strah kaj si bodo o tem mislili drugi. Če se še tako trudite NIKOLI ne boste mogli ugajati vsem. To sploh ni slabo… nasprotno… to je odlično. Zamislite si, da bi en človek ugajal čisto vsem na svetu. Kaj bi potem delali drugi? Kako bi našel en človek čas za čisto vsakega izmed nas? Pod kako hudim pritiskom bi lahko bil? Vse skupaj bi postalo preveč naporno in dolgočasno… zato je prav da je tako in si lahko vsak sam izbere koga želi v svoji družbi oziroma bližini.

Na koncu pa nas čaka samo še en pomemben korak.

VZTRAJATI!!!

»Ko veš zakaj se boriš, je potrebno le še vztrajati«.

Ko se nečesa lotimo moramo pri tem vztrajati. Brez tega ni nič. Naj bo to izguba kilogramov, pridobitev izobrazbe ali ustanovitev svojega podjetja. VZTRAJAJTE, VZTRAJAJTE, VZTRAJAJTE! Prepoznajte kdaj vam pade motivacija in se čim hitreje ponovno motivirajte. Pred oči si prikličite svoj cilj in občutke kako srečni boste, ko ga boste dosegli. Če potrebujete pomoč, zanjo prosite sorodnike, prijatelje, sodelavce ali druge strokovnjake.

Sedaj pa ponovimo tri ključne stvari o katerih smo pisali zgoraj:

  1. ZAUPAJTE VASE!
  2. DELAJTE TO ČESAR VAS JE STRAH!
  3. VZTRAJAJTE!

Pošiljamo vam veliko pozitive, da uresničite svoje sanje…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja