“POZITIVCI” ali “NEGATIVCI”? Vseeno je, vsi imamo PRAV!

Ali je pozitivno razmišljanje res prava pot do uspeha ali je to zgolj slepljenje samega sebe.

Že ptički zunaj čivkajo, kako je pozitivno mišljenje pomembno. Pa smo to zares ponotranijli?

Nekaj dni nazaj sem objavila zapis, da so me nekateri ljudje že večkrat vprašali na katerem planetu živim, da ne opazim vseh grozot, ki se dogajajo na svetu. Slišala sem tudi že pripombe, da slepim sama sebe, da si zatiskam oči pred “realno” situacijo in se nočem z njo sprijazniti. Ali pa, da bo moje razočaranje še večje, ko se bo zgodila ena negativna stvar, če sem sedaj prepričana, da se ne bo.

Vse te zgornje  stavke izrečejo ljudje, ki imamo popolnoma nasprotno razmišljanje od mojega. Vse te stavke izrečejo ljudje, ki so radi v vsaki situaciji “realni”, previdni in ne verjamejo v pozitivne razplete vsake situacije.

Ali se te ljudje motijo? NIKAKOR!

Vsi imamo prav. Tako “pozitivci” kot “negativci”.

Zakaj?

Ker vsak živi v svoji realnosti in pritegne k sebi to, čemur namenja največ pozornosti. V kolikor človek s prevladujočim negativnim mišljenjem ves čas govori in razmišlja, da rešitve ne obstajajo in da se bo ena stvar zagotovo zaključila negativno, se zagotovo bo. V kolikor človek s prevladujočim pozitivnem mišljenjem ves čas govori pozitivno in pričakuje pozitivne razplete, jih bo po vsej verjetnosti zagotovo tudi dobil. To so rezultati, ki nastanejo.

Torej… “negativec” bo zaradi svojega kreiranja dobil tisoč novih dokazov, da pozitivnost ne deluje, ker ne verjame v njo in na njej ne gradi. Vidite, vsi imamo prav. Od vas pa je odvisno, česa bi v svojem življenju radi imeli več. Četudi se “pozitivcu” zgodi “negativna” stvar je nikdar ne bo doživljal tako, kot bi jo “negativec”. Odgovori “negativca” bi bili: “Saj sem ti rekel …. vedel sem, da se bo izšlo slabo”. Odgovor “pozitivca” pa bi bil: “Vsaka stvar je za nekaj dobra. Četudi se mi zdaj ni izšlo po pričakovanjih je to zato, ker prihaja še nekaj boljšega zame”.

Ali je to slepljenje samega sebe? V očeh “negativca” je. “Pozitivec” pa se zaveda, da s pozitivnem mišljenjem gradi svojo PRIHODNOST – torej se ne slepiš, samo ZAVESTNO KREIRAŠ svoje življenje tako, kot si želiš ti.

Kot sem omenila že zgoraj … vsi imamo prav, zato se ne potrebujemo več “prepirati”, kaj deluje in kaj ne.

A na tebi je, da se odločiš, katera pot ti je ljubša. Lahko se nam dogajajo iste stvari, dogodki, srečavamo iste osebe, a “pozitivec” bo imel veliko lepše dni in bil pri sebi bolj pomirjen. In to samo zaradi svojega POGLEDA na svet.

Misliš, da je težko in se ne da spremeniti mišljenja? Težko je ponovno samo toliko kot misliš sam. 🙂

Življenje ves čas leti naprej. Rojevajo se novi in novi trenutki za spremembe. Narava se ves čas spreminja, zato se lahko tudi ti. Samo odloči se tako.

Poskusi danes spremeniti samo en pogled, nato pa se odloči, kako bi rad živel. ŽIVLJENJE JE V TVOJIH ROKAH.

 


POMEMBNI DOGODKI ZATE:

Danes nas čaka čudovit dogodek: Klepetalnica z vodeno meditacijo, kjer bomo reprogramirali negativnost in se pogovorili s svojim VIŠJIM JAZOM, ki ima za nas čudovite napotke za življenje. Dogodek si lahko ogledaš TUKAJ . POHITI S PRIJAVO, ČASA IMAŠ SAMO ŠE NEKAJ UR.

Hitro pa se približuje tudi naš seminar: “KAJ NAM ONEMOGOČA PRITOK OBILJA IN KAKO TO SPREMENITI. Seminar si lahko ogledaš TUKAJ. PRIJAVE SO ŽE ODPRTE.

Ne pozabi … najbolj pomembno je vlagati vase in svoje znanje. Šele, ko začnemo graditi sebe, se nam življenje začne spreminjati v tisto smer, ki si želimo.

 

Želim vam lep dan,

Maja Mesić Štrubelj, predavateljica, angelska terapevtka in svetovalka