POLNA GLAVA NOVOLETNIH MISLI!

V teh dneh prejemamo toliko lepih in pozitivnih voščil, da naša glava že kar malo težko sprocesira vse kar smo slišali. Po večini smo vsi dobre volje in pozitivni in ljudem okoli nas želimo srečo, zdravje, zadovoljstvo, poslovni uspeh… Vse se sliši tako lepo in pravljično, vendar koliko se nas res zaveda, kaj pomenijo zgornje besede, predvsem pa kako jih zares uresničiti?

Leto 2016 je za nami. Zaključeno je še eno obdobje v našem življenju. Za nekatere je bilo to leto sreče, zadovoljstva in uspeha, za druge leto preizkušenj. Mogoče si je kdo izmed vas po tiho želel, da čim prej mine in se začne novo. Nihče vam ne želi kvariti novoletnega vzdušja, vendar želim vas spomniti kako ste pri ustvarjanju čudovitega novega leta pomembni VI. Še nič v življenju, vam ni bilo podarjeno kar tako, četudi se vam je včasih tako zdelo. In prav tako, vam ne bo nič podarjeno kar tako tudi v letu 2017.

»Leto 2017 bo točno takšno, kakršno si ga boste ustvarili sami!«

Na današnji dan, vam lahko ljudje zaželijo še toliko lepih želja, a če boste vi v sebi nervozni, žalostni in nepovezani sami s seboj, jih ne boste mogli resnično začutiti. Verjetno se danes tudi marsikdo ne počuti tako zelo super, kot njegova okolica.. V svojem srcu čuti, da mu nekaj manjka. In prav danes je pravi čas, da odkrijete kaj to je in kako to spremeniti.

Vzemite si čas, pojdite na sonce v naravo in razmislite o svojem življenju. Začrtajte si, kaj si v svojem življenju želite in česa si resnično več ne želite. Postavite si meje! Vendar takšne meje, ki bodo spoštovale vas!Ne žrtvujte se več za druge, če ob tem trpite in pozabite sami nase.

»Pomembni ste vi, vaši občutki in vaše življenje«.

Drugi živijo svojega in prav je tako, naj ga. Vaša dolžnost pa je, da poskrbite zase. Zasijte v vsej svoji lepoti. Ni potrebno, da to naredite čez noč. Na vaši poti bo verjetno veliko trenutkov, ko boste zopet padli v stare navajene vzorce in delali tiste stvari, za katere ste si obljubili, da jih ne boste in vas delajo nesrečne. Vendar to ni pomembno. Pomembno je, da ponovno vstanete in greste naprej. Kot otrok, ki se uči hoditi. Sam nikoli ne obupa, dokler mu ne uspe narediti prvih samostojnih korakov pa četudi 1000 krat pade. Poiščite to otroško vztrajnost v sebi. Upajte si storiti to, kar čutite v srcu. Ko boste to storili, boste v sebi začutili neskončno svobodo. In to je tista sreča, ki vam jo resnično želim v vašem življenju! In le tako boste v letu 2017 lahko zares občutili besede, ki odmevajo te dni  – Sreča, zdravje, zadovoljstvo itd.

Zapisala: Maja Mesić Štrubelj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja