PISMO ZA VSE MAME, KI SO POZABILE KAKO DRAGOCENE SO!

Ko ženske postanemo mamice, dobimo najpomembnejšo nalogo svojega življenja. V svojih rokah držimo prihodnost življenja našega otroka. Za poklic, ki je najpomembnejši, ne dobimo nobenega »navodila«. Pravijo, da ko prvič vidimo svojega otroka razvijemo vse potrebne občutke in vedenje, kako z njim ravnati. No, pa mislim, da se bo marsikatera mamica strinjala z menoj, da ni ravno tako. Res je, da nas preplavijo čisto novi, čudoviti občutki, vendar se vedno znova, lahko znajdemo v situaciji, ko ne vemo kako naprej, ko ne vemo ali smo nekaj naredile prav.

»MAMA LAHKO RESNIČNO SLEDI SVOJIM OBČUTKOV ŠELE TAKRAT, KO JE POVEZANA SAMA S SEBOJ, SE POZNA in SE ZNA UMIRITI .«

Zgoraj napisan stavek, je zelo pomemben, kako pa doseči lastnosti zapisane zgoraj, nam lahko čudovito pokažejo naši otroci. Najprej pa nekaj o popolni mami  …

POPOLNA MAMA NE OBSTAJA!

Najprej bi rada razdelala besedno zvezo »POPOLNA MAMA«. Čeprav vsi na splošno v življenju, ves čas strmimo k neki popolnosti, prava popolnost sploh ne obstaja. Za vsakega posameznika je POPOLNOST nekaj drugega in si jo drugače razlaga. Mediji, televizija in različne potrošniške industrijske hiše, nam mečejo pred oči vedno nove in nove POPOLNE like, ki pa v resničnem življenju ne obstajajo. Na svetu ne obstaja človek, ki bi lahko vse naredil tako, kot nam narekujejo, vsak trenutek svojega življenja. Če bi, verjetno ne bi bil tukaj, ampak bi bilo to neko drugo bitje, z veliko višjo frekvenco svoje energije, kot jo imamo ljudje.

»ČISTO VSAK IZMED NAS, IMA NA SEBI LASTNOSTI, KI BI JIH RAD SPREMENIL IN ZA KATERE SE TRUDI PO SVOJIH MOČEH. ČISTEMU VSAKEMU IZMED NAS PA KDAJ TUDI  SPODLETI«.

ZAČNITE SE CENITI IN POUDARJATI SVOJE DOBRE LASTNOSTI!

Ste najpomembnejša oseba v otrokovem življenju. Ste njegova opora, voditeljica in vzornica. Zares je pomembno, da se začnete ceniti, saj svojemu otroku ves čas kažete zgled. Zapomnite si, da če si boste zaupale same, vam bo zaupal tudi vaš otrok. Na dan opravite zase in za svojega otroka nekaj 100 različnih opravil. Postavite se v vlogo zunanjega opazovalca in si priznajte stvari, ki ste jih naredile dobro. Cenite vsak svoj korak in svoje dobro dejanje, pa četudi je to: »Nahranila sem svojega otroka«, kar je tako in tako samoumevno.  Pa je res? Ali veste, da na svetu obstajajo mame, ki tega ne naredijo? Naš največji in najgloblji problem je, da so nas naučili, razlagati in poudarjati negativne stvari. Ko pridete iz službe in se pogovarjate s svojim možem, kaj mu najprej poveste? Kako je bil super dan in kaj vse dobrega ste naredile ali začnete razlagati, kaj vam je spodletelo, kaj se ni izšlo tako kot ste si zamislile, kaj morete še vse danes storiti … ? In kaj on začne pripovedovati vam?

Zapomnite si, da večino opravil, ki jih opravite tekom dneva, opravite najboljše kot zmorete. Nehajte premlevati in poudarjati zgolj samo tiste stvari, ki so vam spodletele in ste si zamislile, da bi jih naredile drugače. Ko bo prišel čas, boste tudi tisto osvojile. Spremenite svoje mišljenje v pozitivno, saj vam vsaka negativna misel popacka vaš dragoceni um, kar vam preprečuje, da se smejite, ste vesele in srečne. Kakšno vas vidijo vaši otroci?

 OTROCI SO NAŠI NAJBOLJŠI UČITELJI

Ko postanete mame, ste ves čas pod drobnogledom. Pod drobnogledom svojega čudovitega malčka. Najpomembnejša so naša dejanja.  Vendar ne glede na to, vam svoje lastno obsojanje, na vaši poti, ne bo pomagalo. Najdite raje drug način. Potrebno se je dobro spoznati in se odločiti, kaj je tisto, česar si v svojem življenju ne želimo, predvsem pa kaj so tiste navade in vzorci za katere nočemo, da bi jih prevzeli tudi naši otroci. Če želimo določene stvari v svojem življenju spremeniti, moramo imeti zato trdno voljo in motivacijo. Naš otrok je najprimernejša oseba v našem življenju, ki nam lahko pomaga, da osebnostno zrastemo. Z njimi smo povezane na način, ki ga lahko razumemo le mame in otroci so lahko naša najboljša motivacija. Če kdaj želimo obupati, samo poglejte svojega nasmejanega otroka globoko v oči in ponovno boste začutile potrebno povezavo. Zaradi njih, ne boste nikoli obupale. Začnite spreminjati stvari počasi. Ne zadajajte si nemogočih ciljev, če veste da ima vaš dan samo 24 ur. Do najpomembnejših sprememb v našem življenju pridemo ravno z majhnimi koraki.

»POMEMBNO JE, DA SE NEHATE OBSTOJATI! ČETUDI NAREDITE VELIKO »NAPAK«, BOSTE ZA SVOJEGA OTROKA, ŠE VEDNO NAJPOMEMBNEJŠA OSEBA V NJIHOVEM ŽIVLJENJU«.

Sledi nekaj vprašanj, na katere prosim, da si odgovorite:

*Kolikokrat na noč vstanete?

*Kdo obleče vašega otroka?

*Kdo pripravi zanj kakovostne obroke?

*Kdo hodi v trgovino?

*Kdo pospravi vaše stanovanje vsak dan znova in znova?

*Kdo opere oblačila vaše družine?

*Kdo je v oporo vašemu otroku vedno, ko to potrebuje?

*Kdo vzgaja vašega otroka?

*Kdo brezplačno vsak trenutek svojega življenja, deli svoje objeme in poljube?

*Kdo je taksi služba, ko je potrebno razvoziti vaše otroke?

*Ali pri vsem tem hodite še v službo?

*Ali pri vsem tem hodite še na sestanke in opravljate še nešteto drugih obveznosti?

Mislim, da bi lahko našteli še kar nekaj zgoraj podobnih vprašanj. Vi pa se obremenjujete zaradi ene stvari, ki je niste uspele opraviti v dnevu ali pa vam je danes pač spodletela in bi lahko odreagirali drugače? To, da se jo zavedate, je že velik korak na vaši poti!

Cenite in veselite se vseh tistih dobrih … za ostale … Jutri je nov dan!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja