PAZITE KAJ MISLITE IN ČUTITE

“Svoje življenje kreiramo sami. Kreiramo ga s svojimi mislimi in občutki.”

Zgoraj je trditev, ki ste jo zagotovo že vsi velikokrat slišali, pa ji mogoče ne verjamete dovolj ali pa si ne morete predstavljati kaj to pomeni. Nikoli je ne boste slišali prevečkrat, ker pogosto na njo lahko pozabite.

Življenje nam da točno to, kar na določeni “stopnji” potrebujemo za svojo rast. To na kateri “stopnji” smo, življenje prepozna preko naših misli in občutkov.

Jaz sem se na začetku svoje poti velikokrat spraševala: “Ok, če vsak sam ustvarja svoj svet, zakaj potem nekdo trpi? Verjetno si noben ne želi trpeti, torej zakaj se nekomu dogajajo “slabe” stvari?” Vse skupaj se mi je zdelo malo prevlečeno za lase, a ubistvu takrat nisem razumela, kaj to pravzaprav pomeni in še vedno sem si raje zatiskala oči ter obtoževala vse druge kadar mi je nekdo pokvaril dan, kadar je bil zastoj na cesti, kadar je šlo v službi vse narobe ali pa je bila prodajalka slabe volje. Vedno so bili krivi drugi, ko se mi je zgodilo nekaj negativnega. Samo sebe sem s tem predstavila kot žrtev in se naredila “ubogo”. Vse to ni bilo nič drugega, kot bežanje pred prevzemanjem odgovornosti. Bežanje pred sprejemanjem odgovornosti za SVOJE ŽIVLJENJE. In vse to traja toliko časa, dokler sam sebi ne rečeš STOP, DOVOLJ JE!
Prvič moramo razumeti, da samo misli niso dovolj. Podpreti jih moramo tudi s svojimi občutki, zaupanjem, za pomoč pa lahko prosimo tudi višja bitja, energije, inteligenco, višji Jaz, angele ali kogarkoli drugega, ki ga čutite ob sebi. Vi v sebi zagotovo veste kdo je z vami in vas vodi. Torej, če si želimo nove službe, v sebi pa čutimo da nismo dovolj dobri, da bi jo dobili, jo zagotovo ne bomo. Če si želimo srečen partnerski odnos polen ljubezni in spoštovanja, v sebi pa nas je strah odpreti srce, se ne spoštujemo, žalimo sami sebe in mislimo, da si ne zaslužimo ob sebi dobrega človeka, ga bomo težko srečali. Ker privlačimo TISTO KAR NOSIMO V SEBI in vidimo TISTO KAR NOSIMO V SEBI.
Druga stvar, ki se jo moramo vprašati pa je ali so “slabe” stvari, ki se nam dogajajo res SLABE???
Saj vsi poznamo pregovor… “V vsaki slabi stvari je nekaj dobrega” … in RES JE TAKO! Za vsem navidezno slabim, se skriva nek višji namen, nekaj kar nam bo prineslo večje zadovoljstvo, srečo, mogoče lepši pogled na življenje ali preprosto čisto ljubezen.
Sama že dolgo delam na sebi, a tudi k meni še vedno prihajajo “udarci”, ko se vprašam: Kako pa sem si to priklicala? Tudi jaz imam trenutke, ko občutim strah, jezo, nezaupanje in ne zatiskam si oči, da jih kmalu ne bom več prejemala. Mislim, da jih bom toliko časa, dokler bom na zemlji. Ker na zemljo sem se prišla učit in rast. A nekaj pa sem zagotovo premagala. To je vprašanje: “Zakaj ravno meni?” … to je vprašanje žrtve. Zamenjala sem ga z: “Ok, kaj se še moram naučiti in videti”? Odkar sem zamenjala svoje vprašanje je vse veliko lažje in hitreje se po “udarcu” postavim nazaj na pot mirnosti, ljubezni in zadovoljstva. Hitreje pridem do odgovorov in lažje predelam situacije, ki se mi pojavijo. Sama si želim postajati vsak dan boljša, želim pri sebi videti in občutiti nek napredek. Ne želim več let stati na mestu. Izrazila sem željo… in zato dobivam tudi preizkušnje in si nabiram izkušnje. Izraziti željo ŽELIM BITI VSAK DAN BOLJŠA, ČUTITI OB SEBI IN V SEBI SREČO IN LJUBEZEN, ki jih želim deliti naprej, ne pomeni vedno vse mirno in dobro. Včasih moramo pot do našega zlatega cilja, še prehoditi. To ne pomeni, da smo skrenili s poti, ampak da SMO NA POTI.
Za čisto vse sem na koncu hvaležna, ker mi vedno prinese nekaj dobrega, pa čeprav je sprva velik šok in se moje telo odzove drugače. Ker tudi BOLEČINA je lahko naša NAJBOLJŠA PRIJATELJICA, a le če jo sprejmemo in vzamemo tako.
Poskusite vse svoje PROBLEME, spremeniti v NOVE PRILOŽNOSTI skozi katere boste samo še bolj zacveteli.
Z ljubeznijo, Maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja