ODPUSTITI = OSVOBODITI

Resnično srečo in mir v svoje življenje pritegnemo takrat, ko nas ne more nobena stvar več vreči iz tira in vidimo ljubezen v vsem, kar nas obdaja. V svojemu sosedu, prijatelju, otroku, šefu, pajku,… Pot do tja pa je velikokrat dolga. Verjetno ne poznate nikogar, ki se resnično nikoli nebi razjezil ali bil slabe volje. Če med vami obstaja nekdo, ki mu je to že uspelo, zagotovo ne potrebuje brati teh vrstic in resnično mu čestitam iz srca.

»To, da nas nekaj konstantno moti je odsev nepredelane izkušnje ali zamere iz preteklosti«.

»To tvoje vedenje, me vedno znova spravi ob pamet. Nikoli me ne poslušaš. Že neštetokrat sem ti povedal, da tega ne delaj. O življenju nimaš pojma, to si dokazal že neštetokrat. Nikoli ne bom pozabila kako si me prizadel« … in še bi lahko naštevala. Podobni stavki vsak dan spremljajo ljudi. A vse to je odsev neke pretekle izkušnje/dogodka, ki ga niso predelali in ga še vedno nosijo s seboj. So oni sami in dogodek jim kaže jasno sliko, kje morajo še nekaj storiti. Ponavljal in ponavljal se jim bo toliko časa, dokler se ne bodo odločili bremena, ki ga nosijo pustiti za seboj. Enostavno opaziš tiste stvari na katere se osredotočaš. Če iščeš samo negativno, boš to tudi opazil. Če v sebi nosiš ljubezen in imaš prižgan svoj notranji plamenček, boš videl ljubezen.

»Živi v tem trenutku.«

To, da neprestano pogrevamo stvari za nazaj in nas iz tira vedno znova vržejo podobne stvari, nam kaže jasno sliko, da živimo v preteklosti. Kar je bilo je bilo. Vem, da lahko boli, a tisto kar se je že zgodilo, ne boste mogli več spremeniti. Lahko le spremenite in ozdravite sebe in s tem ponovno začnete živeti življenje, ki vam pripada. Najdite ponovno svoj notranji mir, saj vaše sedanje življenje teče mimo vas. Minuta, ki je pravkar minila, ne bo več nazaj. Ne izgubljajte jih z obremenjevanjem, kaj vse se vam je zgodilo, kako bi lahko odreagirali drugače in na kakšen način bi se lahko obvarovali pred bolečino. Ne pozabite, da vse izkušnje in lekcije, ki so se vam zgodite, so bile z vami z nekim namenom. Vsak trenutek, se bodo pričele kazati pozitivne stvari, ki ste jih potegnili iz boleče izkušnje, samo dovolite si videti!

»ODPUSTITI = OSVOBODITI«

Da se osvobodimo življenja iz preteklosti, se moramo najprej naučiti odpuščati. Odpuščati sebi in drugim. Oh ja, to pa je izziv, ki nam vsem da vetra. Kako naj odpustim nekomu, ki me je globoko prizadel, ki je mislil samo nase, ki je zmožen še tako velikih »grdobij«? Definitivno se da! Predvsem pa si to zaslužite VI! Vsak na tem svetu bo »odgovarjal« za svoja slaba dejanja, sploh če so bila povzročena namerno. Čisto vsi prejemamo svoje lekcije. A pustite druge. Pustite, da ljudje, ki so vas prizadeli živijo svoje življenje in se posvetite svojemu. Vsak izmed nas ima veliko, veliko dela »rešiti« svoje življenje in s tem, ko se obremenjujemo kako bodo skozi življenje prišli drugi, samo izgubljamo naš dragoceni čas. Kako boste odpustili po boleči izkušnji, je odvisno od vas. Vsak izmed nas je drugačen in univerzalni recept ne obstaja. Poiščite svojega!

Nekaj načinov kako odpustiti in pustiti preteklost za seboj, boste našli tudi v moji ŠKATLICI SAMOZAVESTI. Pobrskajte pod kategorijo IZDELKI in si priskrbite svojo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja