OBSOJAŠ?

OBSOJAŠ? Potem preberi to!

Vas zanima, kdaj sem začela srečevati dobre ljudi?

 

Takrat, ko sem se odločila, da bom v vsakem človeku (pa če je še tako “slab”), poskusila najti njegovo svetlobo.

 

Vse prehitro nekoga nekaj obsodimo. Včasih obsodimo že samo, ko človeka vidimo … zgolj po videzu in nekaj kretnjah, ki jih naredi. Včasih je situacija obratna in ljudje obsodijo nas.

 

Mogoče se nam za nekatere ljudi zdi, da v sebi resnično ne nosijo ničesar dobrega. Lahko so nesramni, arogantni, se imajo za nekaj več … Ne bom rekla, da takšni ljudje ne obstajajo. Seveda OBSTAJAJO, a skoraj VEDNO, je to zunanja maska, znotraj pa se skriva ranjen človek, ki je (bil) nekoč v svojem življenju močno prizadet.

 

Bi jih lahko gledali z drugačnimi očmi, če bi izvedeli, da so ravnokar:
– doživeli zlorabo sami?
– izgubili otroka, mamo, moža, prijatelja?
– izgubili službo?
– imeli trenutek nepozornosti, ki jih je stal velike izgube?
– zboleli za rakom ali neozdravljivo boleznijo?
– podpisali ločitvene papirje?
– ne vidijo, kaj je smisel življenja?
– doživeli požar v hiši?
– izgubili ljubega živalskega prijatelja?
– odšli od doma, brez da bi jih starši, kdaj objeli in jim povedali, da jih imajo radi…

 

Še bi lahko naštevala. Nesramen, hladen, aroganten, nervozen človek, nikoli ni takšen, ker bi tak želel biti, ampak je takšen, ker mu je življenje prineslo preizkušnje, v katerih se ni znašel in je to njegov način poti, po kateri rešuje svoje težave, ker drugače ne zna. In ne, takšni ljudje, žal niso srečni. Ni prav, da so izbrali tak način, a tudi vaše obsojanje, jih ne bo potegnilo ven iz tega. Verjemite mi, da so na začetku bili vsi dobri. Ker vsaka DUŠA, je SVETLOBA.

 

Vem, da vam gredo včasih ljudje na živce in ste na njih jezni. Čisto vsak kdaj obsoja. A od vas bi bilo odgovorno, da se v tistem trenutku vprašate, kaj imate od tega vi in oseba, ki jo obsojate ter ali bi zamenjali čevlje z njim in prehodili njegovo pot? Konec koncev se lahko vprašate tudi ALI SEM RES SLAB IN VREDEN OBSODB, ČE IMAM KDAJ SLAB DAN, KER SE MI JE ZGODILA TEŽKA STVAR IN DRUGAČE KOT Z JEZO, V TISTEM TRENUTKU, NISEM MOGEL REAGIRATI? Verjetno je vaš odgovor NE. A oseba, ki nebi vedela kaj se vam je zgodilo, ki vas ne pozna in bi vas samo opazovala, bi verjetno rekla, da ste nemogoči …

 

Še tako ledena, nesramna in “hudobna” skala, se začne topiti, ko jim nasproti stoji človek, ki ne opazi zgolj njegovih napak, ampak globoko v njegovih očeh, za vso to farso in potlačeno bolečino, zagledajo čisto dobroto. Za to, verjemite mi … To, da boste poskusili najti dobro, čisto v vsakemu človeku, vam bo prineslo veliko več miru, kot obsojanje. Za vas, ter za to osebo. Vedno lahko najdete način, da osebi poveste kritiko brez tega, da bi jo obsojali. Ampak seveda le, ko so vaši nameni res čisti …

 

 

Si želiš vzeti nekaj minut na dan samo zase in prebrati nekaj napotkov, ki ti bodo pomagali pri tvojem osebnem razvoju? Potem je ŠKATLICA SAMOZAVESTI prava ZATE. Svojo lahko naročiš TUKAJ. 

 

Veselim se vseh vaših komentarjev, izkušenj in delitve zapisa med svoje prijatelje.

 

Maja Mesić Štrubelj, svetovalka, predavateljica

Naš Center

Paradišče 9, 1293 Šmarje Sap

E-mail naslov

maja@naslonisename.com

Telefon

031 356 801




Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja