MOJA TEŽAVA JE … da sem nesamozavesten/a in ne znam navezati stika z ljudmi

To, da se v družbi dobro znajdemo, da smo samozavestni, komunikativni in opazni, je pomembno za več področij našega življenja. Tako v poslu, v odnosu z drugimi in tudi pri partnerstvu potrebujemo te večine.

Zagotovo poznate osebe, ki samo stopijo v prostor pa že pritegnejo vso pozitivno pozornost. Ljudi, ki so komunikativni, topli, znajo prisluhniti, jim nikoli ne zmanjka besed, so uspešni in zdi se vam, da so preprosto rojeni pod srečno zvezdo, da lahko uresničijo in dosežejo čisto vse, kar si zamislijo.

No pa ni ravno tako. Kaj se skriva v ozadju ne ve nihče. Lahko so bili včasih prav tako neiznajdljivi, nekomunikativni, zadržani in nesamozavestni kot kdo izmed vas. Pa vendar lahko obstaja med njimi in vami majhna razlika. Ta, da so se odločili spremeniti sebe, okrepiti svojo samozavest in izoblikovati uspešnega posameznika, kakršnega so si želeli. Za izboljšanje svoje samozavesti in dobrih govornih veščin je seveda potrebna vaja in delo. Nekateri boste potrebovali VELIKO vaje in dela, preden vam bo uspelo postati takšen/takšna, kot čutite v srcu. Nikakor pa ni nič nemogoče in nikar ne zamahnite z roko in ne recite: »ah, jaz pač nisem tak / takšna«. LAHKO STE, TOČNO TAK/TAKŠNA KOT SI ŽELITE!

Predstavila vam bom nekaj tehnik kako stopiti na pot do boljše samozavesti, večje notranje moči in spretnejšega govorništva:

POGLEJTE SE V OGLEDALO in SI ODKRITO PRIZNAJTE KJE STE,

kje tiči vaša težava, kaj je tisto kar vas na sebi najbolj moti, kaj vas obremenjuje, s čim niste zadovoljni in bi »odvrgli iz sebe ali svojega življenja« v tem trenutku, saj tega resnično ne potrebujete? Vsekakor je prvi korak ta, da izboljšate svoje mnenje o sebi, saj si boste tako bolj zaupali ter bili bolj suvereni in močni. Naredite načrt, kaj lahko storite, da se znebite navad ali lastnosti, ki ste jih ugotovili s pomočjo zgornjih vprašanji.

POSKRBITE ZA SVOJ IZGLED IN POKONČNO DRŽI

Naše telo sporoča, veliko več kot sporočajo naša usta. Že z samo držo telesa, lahko hitro ugotovimo, kdo je zares samozavesten in si želi stika z ljudmi in kdo želi, da ga vsi pustijo pri miru in ostane neopazen.

POSKRBITE ZA DOBER PRVI VTIS

Prvi vtis o ljudeh lahko pogosto laže, vendar je za prva srečanja in ljudi, katere želite pritegniti da dobite priložnost da vas spoznajo, zelo pomemben. Pomemben je vašemu bodočemu delodajalcu, dekletu/fantu h kateremu želite pristopiti, na svečanih dogodkih in zabavah, kjer nočete ostati sami neopazni v nekem kotu itd. Poskrbite, da v prvih nekaj sekundah ko stopite v prostor pokažete, da nekaj veljate. Izpostavite svoje dobre lastnosti in predstavite svoje veščine, ki jih obvladate. Ne čakajte, da bo sogovornik iz vas vlekel odgovore in besede. Da pa bo vaše sodelovanje steklo naprej tako kot mora, nikar ne trosite laži. Bolje je priznati svoje šibke točke, kot govoriti neresnico. Prve besede, ki pridejo iz vaših ust naj bodo zabavne in pomenljive.

BODITE DOBER POSLUŠATELJ

Vsak izmed nas ceni, če je slišan. Dajte sogovorniku možnost, da spregovori, predvsem pa ga poslušajte kaj vam govori. Sogovornik bo tako začutil, da je slišan in skoraj ste si že pridobili naziv »oseba vredna zaupanja«. Kadar se želite priključiti družbi ali pristopiti do osebe s katero želite navezati stik, poslušajte o čem se pogovarjajo, ustvarite si svoje mnenje o tekoči temi (da ne pride »do bluzenja« z besedami), in pristopite: »Oprostite, po naključju sem slišal vaš pogovor. Govorili ste o … Super, če smem predstaviti svoj pogled …jaz mislim …. ». In tako naprej …

Veliko koristnih nasvetov, misli in nalog, kako izboljšati samozavest, se vzljubiti in začeti uresničevati svoje sanje, najdete tudi v moji ŠKATLICI SAMOZAVESTI. Za kakšne koli dodatne informacije in prednaročila sem na voljo na mailu: maja@naslonisename.com, cena škatlice: 15,50 € + stroški dostave.

Zaupajte vase in postanite vladar/ka vašega življenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja