KONČNO STE SE ODLOČILI ZA SPREMEMBO IN ŽE STE NALETELI NA PRVO »OVIRO«

Ali vaša družina ne želi, da jo naredite in dosežete zastavljeni cilj?

Pogosto se zgodi, da ko ugotovite, kaj je tisto, kar si v življenju res želite delati, to skrivate pred svojimi najbližjimi in ne veste kako bi jim povedali česa se želite lotiti. Ker je to vaša družina in vam pomenijo največ na celem svetu, vam je njihova podpora in mnenje še posebej pomembno. V sebi imate strah, kako bodo sprejeli novico o vaši spremembi. Za to, da vaš mož ali žena, mama, oče, otroci… ne želijo, da naredite spremembo obstaja vač razlogov.

  1. Mogoče vas ne prepoznajo več in se bojijo, da vas bodo izgubili…

S tem, ko se osvobodimo določenih strahov, se počasi začnemo spreminjati tudi sami. Spoznavamo nove stvari, bolj verjamemo vase in več si upamo. Bližje kot smo svojemu cilju, drugačni postajamo.

Primer: Če ste se odločiti izgubiti nekaj kilogramov in vam je to že skoraj uspelo, ste veliko bolj samozavestni kot prej. Oddajate drugačno energijo in k sebi lahko pritegnete nove ljudi in poglede. Vaš partner tega ni vajen, zato se lahko na vašo spremembo sprva odzove negativno.

2. O vaši novi spremembi nimajo veliko informacij.

Radi živimo v varni coni udobja.  Ponavadi ne maramo sprememb, ker nam je to nekaj novega in neznanega. Pred stvarmi, ki jih ne poznamo dobro imamo strah oziroma smo radi še posebej previdni. Če pa so npr. o novem poklicu, ki ste se ga lotili slišali še kakšno negativno stvar, pa je razlog za nasprotovanje lahko še toliko večji.

3. Vi ste na spremembo pripravljeni, oni pa ne.

Ko se odločimo začeti uresničevati svoje cilje, je potrebno začeti delovati drugače, kot smo do sedaj. Ko z nekom živite skupaj to lahko pripelje do novega urnika, zadolžitev in dodatnega prilagajanja. Vi ste na spremembo pripravljeni in se zavedate, da boste morali vložiti svoj trud in čas, mogoče pa vaš partner, starši ali otroci niso. Včasih se bo lahko zgodilo, da bodo morali kakšno opravilo storiti več ali brez vas, na to pa niso pripravljeni in navajeni.

POSKUSITE PRIPRAVITI SVOJO DRUŽINO, DA VAM NE GLEDE NA VSE, STOJI OB STRANI

V prvi vrsti je tudi tukaj najpomembnejša iskrenost. Ne prekrivajte kaj so vaši cilji in želje, četudi na prvi pogled izgledajo »čudno«. Povejte jim kaj vas veseli, kaj želite poskusiti in kaj mislite, da je vaša prava pot.

» Naj vas ne bo strah. To je vaše življenje in prav je, da ga živite tako, kot čutite sami in ne kot želijo drugi«.

Svojim bližnjim predstavite cilj, ki si ga želite doseči. Povejte jim kaj boste z njim pridobili in kje obstajajo tveganja. Dajte jim priložnost, da ga spoznajo, da se bodo osvobodili strahu in mnenja, ki ni nujno pravo. Prosite jih za pomoč. Povejte jim, da vam to veliko pomeni, da čutite da to morate storiti in probati, pa četudi boste kasneje spoznali, da to ni za vas. Povejte jim, da vam veliko pomeni njihova podpora in vprašajte jih ali so pripravljeni kdaj tudi prilagoditi svoje dejavnosti in obveznosti, zato da pomagajo vam. Tako boste točno vedeli, kaj lahko ob bližnjega pričakujete.

VČASIH VAM BODO NE GLEDE NA VSE ŽELELI NASPROTOVATI IN BODO ZADRŽEVALI VAŠ NAPREDEK

V primeru, da se vaša družina kljub več pojasnilom ne strinja z vami in vam želi preprečiti stvar za katero ste se odločili, da jo boste naredili, je čas da se postavite zase in svojo srečo. Ponavadi smo ljudje naravnani tako, da ves čas želimo vplivati na druge in njihove odločitve. To je lastnost, ki se je moramo čim prej znebiti.

»Vplivamo lahko samo na svoje življenje, ker le mi zares vemo, kaj je za nas dobro.«

Pogosto pozabimo, da moramo narediti srečne sebe in uresnitiči svoje cilje ter poslanstvo, ne pa od nekoga drugega. Ljudem, ki vas želijo prepričati, da nekaj ne smete storiti sporočite, da jih ne prosite za dovoljenje ali lahko sledite svojemu cilju, vendar ga želite o tem samo obvestiti, da bo skupno življenje lažje potekalo. Poskusite to storiti na primeren in miren način. Pojasnite jim da želite, da vas sprejemajo takšne kot ste in da ste svojo odločitev že sprejeli. Nihče vam nima pravice vzeti vaših sanj, predvsem pa jim VI tega ne smete dovoliti. Četudi na začetku situacija ne izgleda optimistična mi verjemite, da se bo okolica kmalu sprijaznila, navadila in vam dovolila doseči svoje sanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja