KJE JE MOJA NOTRANJA MOČ?

Danes je zopet sreda in sledi odgovor na vprašanje bralke …

Vprašanje, ki ga je zastavila bo zagotovo v pomoč mnogim. Glasi se:

“Zavedam se, da si je za srečo in uspeh v življenju potrebno zastaviti cilje. To sem storila že večkrat, vendar vedno znova se mi zatakne, ko jih je potrebno začeti uresničevati. Tukaj mislim predvsem na poslovno področje. Nekaj si zelo želim, a vedno znova pride čas, ko me vse mine in ne najdem več motivacije. Kmalu postavim sebe in cilje na stranski tir, na prvem mestu pa so ponovno vsi drugi. Seveda na podlagi tega nikoli ne dosežem tistega, kar si želim. Kje naj poiščem motivacijo?”

Najlepša hvala za vprašanje.

Za dvig in vzdrževanje motivacije obstaja veliko načinov, a delujejo le takrat, ko se spoznamo in resnično odkrijemo, kaj nas osrečuje, kaj bi radi delali, kaj si želimo in kaj je naše resnično poslanstvo. Prvi korak do kakršnega koli uspeha je torej, da odkrijemo, kaj bi lahko delali dan in noč in bi ob tem neizmerno uživali. Ko odkrijemo to vemo iz kje bomo črpali svojo notranjo moč. Od tukaj naprej so ponavadi stvari preproste. Ko si zastavimo cilje, si zastavimo tudi svoje prioritete in kako bomo te cilje začeli uresničevati. Potrebujemo kratek načrt, ki ga pogosto preletimo, da nas spomni kaj nam je pomembno in kaj je tisto, kar je vedno na prvem mestu. Nato mu moramo samo še zvesto slediti. Pametno se je tudi zavedati, da noben dolgotrajen uspeh ne pride čez noč ali brez truda, zato ti svetujem, da si postaviš nek REALNI časovni okvir, do kdaj boš pri svojih ciljih vztrajala. Vsaka stvar ali dejavnost potrebuje čas, da dozori in da jo/te ljudje spoznajo. Nekaterim uspe malo prej kot drugim, a sama mislim, da je obdobje 2 let realen pokazatelj ali si na pravi poti, zato ti svetujem veliko VZTRAJNOSTI.

Kaj pa ko vseeno pade motivacija, ne glede na to, da veš, da opravljaš svoj sanjski poklic?

Ja, zagotovo bo prišlo tudi to obdobje. Pri majhni nepazljivosti ti motivacijo lahko zbijejo drugi ali pa se nikakor stvari ne odvijajo po tvojih načrtih, zato lahko pride do obdobja, ko se ti bo vse zdelo brez veze. Ko se lotiš katere koli nove poslovne priložnosti in si oblikuješ načrt uresničevanja ciljev, si izberi en cilj, dejavnost, majhno stvar, katera ti ne vzame več kot par minut na dan in ti ne vzame preveč energije. To je lahko recimo: “Na svoji strani vsak dan objavim VSAJeno malenkost.” Ali karkoli drugega, kar si določiš sama – odvisno kaj je tvoje poslanstvo. Temu cilju sledi ČISTO VSAK DAN, tudi takrat, ko se ti vse zdi brez veze. Ker bo ta cilj/dejavnost majhna, ne boš potrebovala veliko volje in časa, da ga/jo narediš. Kot si verjetno že opazila tukaj ponovno pride na vrsto VZTRAJNOST, ki sem jo omenila že zgoraj. Samo vztrajati je potrebno! Zagotovo bo čas in tvoj trud prinesel rezultate, ki si jih želiš. Zakaj je tako pomembno, da svoj majhen cilj izvajaš vsak dan? Zato, ker je padec motivacije na poslovni poti le obdobje, ki bo minilo … in če praskaš naprej po svoji poti z majhnimi koraki, boš nekoč zagotovo v sebi spet našla svojo moč in se svojega projekta lotila naprej s polno paro. V kolikor pa daljše obdobje nebi delala ničesar, se lahko zgodi, da čez nekaj časa ponovno zamahneš z roko in rečeš: “Ah še ena stvar, ki mi ni uspela. Sem sploh sposobna kdaj v svojem življenju kaj speljati do konca? ” … in poleg poslovnega neuspeha izgubiš še delček samozavesti in pridobiš veliko novega nezadovoljstva nad seboj.

Za konec pa ti svetujem še eno vajo oziroma metodo, ki jo lahko delaš vsak dan in ki ti bo zagotovo pomagala pri iskanju svoje notranje moči in vzdrževanju motivacije…

Lahko si pomagaš z afirmacijami: vzemi vsaj 5 samolepilnih listkov in na njih napiši: “MOČNA SEM VSAK TRENUTEK SVOJEGA ŽIVLJENJA. V SVOJI MOČI UŽIVAM”. (Lahko si napišeš tudi kaj drugega, kar motivira tebe.) Nato listke nalepi tja, kjer jih boš najpogosteje videla: na ogledalo, na hladilnik, v avto, računalnik, telefon itd. Napisano afirmacijo si ponavljaj čim večkrat v dnevu.

Želim ti veliko uspeha in vztrajnosti na tvoji poti.

 

Vabljeni tudi vi, da mi napišete vaše vprašanje iz področja osebne rasti, poslovnega področja, partnerstva ali starševstva na e-mail naslov: maja@naslonisename.com

Veselim se vaših vprašanj in vsake srede, ko na njih odgovarjam.

V kolikor bi se želeli z menoj pogovoriti osebno ali želeli pomoč pri odkritju vašega pravega poslanstva, vabljeni da pobrskate pod kategorijo SVETOVANJA. Vabljeni pa tudi, da pobrskate pod kategorijo IZDELKI, kjer najdete čudovite izdelke, med drugim tudi ŠKATLICO SAMOZAVESTI, ki vam bo pomagala dvigniti samozavesti, poiskati svojo notranjo moč in izoblikovati svoje življenje, kot si želite sami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja