KAKO UGOTOVITI KAJ JE NAŠE POSLANSTVO?

Ko se znajdemo v situaciji, ko končno spoznamo in si priznamo, da nismo srečni, ponavadi sprejmemo odločitev, da želimo nekaj spremeniti. Ugotovimo, da nas partner, služba, naše življenje ne osrečujejo in nas iz dneva v dan delajo slabe volje, nesrečne in nemirne.  Če se sprašujete ali je možno živeti, brez stresa, srečno in delati to kar si želite vi, je odgovor DA!

»Glavna ovira na naši poti je, da smo izgubili stik sami s seboj«.

Sami s seboj nismo več v ravnovesju. Nehali smo se poslušati in začeli smo slediti nekomu drugemu. V življenju si lahko izberemo osebe, ki nas navdihujejo in nam pomagajo, da postanemo boljši. Takšni kot si želimo sami. Ni pa dobro, da se v vlogo drugega preveč vživimo in želimo živeti njegovo življenje, kajti to je njegovo življenje, ne naše.

»Vsak je prišel s svojim poslanstvom zato je prav, da ga najde in živi. Svoje! Ne od nekoga drugega«.

Ker smo izgubili stik sami s seboj se pogosto počutimo izgubljene. Čeprav smo se odločili spremeniti svoje življenje na bolje, ne vidimo priložnosti, ki bi nam to lahko omogočila. Lahko se odločimo pustiti svojo službo v kolikor v njej nismo zadovoljni, vendar preprosto ne poznamo možnosti, kako bi potem lahko živeli. Lahko si želimo ustvariti svoje podjetje, vendar včasih ne vemo niti tega kaj bi radi počeli in kje bi dobili sredstva, da bi svoje sanje uresničili.

Takrat pride čas, da se poskusimo umakniti iz zunanjega sveta. Za nekaj ur, za nekaj dni ali celo teden, dva. Pomembno je, da ne poslušamo drugih, radia, da ne beremo časopisov in ne gledamo televizije. Čas je, da se soočite sami s seboj. Veliko ljudi ima s tem težave in se bojijo biti sami. Ko boste ta strah premagali, boste hrepeneli po času, ki ga lahko preživite sami s seboj. Nič vam ne napolni duše bolj kot vi. Ko zberete pogum in se umaknete, si prižgite umirjeno glasbo, skuhajte si čaj, ki vas pomiri in se po njem počutite dobro. Vzemite zvezek in pisalo in si zapišite kaj vas osrečuje.

Kadar smo se oddaljili od sebe tako močno, da ne znamo napisati ničesar, vam pri odkrivanju vaših sanj lahko čudovito pomaga tudi meditacija. Meditacija na kateri koli način. Meditacija na način, ki odgovarja le vam. Poskušajte umiriti svoje misli, sprostiti um, telo in se zavedati sedanjega trenutka. Zavedajte se sebe in svojega telesa tukaj in zdaj. Preteklost in prihodnost vsaj za 20 minut na dan pustite pri miru. Na začetku je težko. Lahko opazite, da imate težavo umiriti svoje misli celo za 1 ali 2 minuti. Nekateri lahko opazite, da se nikoli ne izklopite. Ne nehate razmišljati niti ko »počivate«. Z vajo in vztrajnostjo se bo čas vedno bolj podaljševal.

»Vaja dela mojstra! Na vseh področjih življenja«.

Z meditacijo se boste vedno bolj povezovali s seboj in dobili priložnost, da se ponovno lahko slišite.

Če še vedno ne veste, kaj bi radi počeli in kaj je vaše poslanstvo prosite za pomoč. Prosite za pomoč tistega v katerega verjamete. Nad nami se prepletajo neverjetne energije, ki jih različno imenujemo. Za nekatere je to Bog, Stvarstvo, vesolje, višja sila, nekaj močnejšega, nekdo ki nam pomaga tam zgoraj… Preprosto prosite za znak in usmeritev kaj je vaše poslanstvo in zagotavljam vam, da ga boste prejeli. Začutite svoje srce, odprite oči in napnite ušesa. Naučite se prepoznavati znake okoli sebe. Bodite pozorni na glasbo, naslove knjig, citate, plakate, situacije, ki se vam vsakodnevno dogajajo…

»Znaki so ves čas okoli nas, samo naučiti se jih moramo prepoznati«.

Nekoč pride čas, ko spregledamo. Spregledamo, če smo na to pripravljeni in si to želimo. Omejitve obstajajo le v naših glavah. Omejitve, ki jih lahko kadarkoli izbrišemo. Pomembna je samo odločitev in čas, ki si ga namenite, da se boste ponovno našli. Hodite korak za korakom in uspelo vam bo.

Ko dobite odgovor ali znak kaj je tisto, kar vas osrečuje, je potrebno samo še delo. Ja, nekaj je vseeno potrebno narediti. Vendar ko gre za vaše sanje, vam je to v veselje in na to ne gledate kot na delo ali obveznost, vendar kot na sprostitev. Preprosto vas »delo« osrečuje. Vztrajajte! Delajte ves čas in se ne ustavite. Najbolj pomemben in najtežji je začetek.Četudi še ne vidite končnega cilja ZAČNITE! Podobno je kot pri izgradnji hiše. Če bomo čakali, da bo na vašem računu 200.000 €, da si boste zgradili hišo, jo verjetno ne boste še imeli kmalu. Kadar pa preprosto začnete in pri izgradnji vztrajate, jo slej ko prej tudi dokončate. Dokončate jo, ker se na to osredotočate in ves čas iščete rešitve. Ni pomemben čas, vendar končni izdelek. Med izgradnjo se vam odpirajo nove možnosti, nova spoznanstva, zaslužki… Vedno se izide, čeprav ne vemo kako.

Ravno tako je pri kateri koli stvari, ki se jo lotite. Pomembno je, da vidimo cilj, četudi je včasih lahko še malo zamegljen. Čez proces učenja in dela, nam postaja vedno bolj viden.

»Zaupajte, da je tudi »ovira«, lahko čudovita priložnost«.

Ko sem hotela oblikovati spletno stran Nasloni se Name, nisem našla nobenega ponudnika, ki bi bil primeren zame. Nato sem končno našla nekoga, ki bi spletno stran postavil po mojih željah, vendar je sodelovanje v zadnjem trenutku odpovedal zaradi preobremenjenosti. Takrat mi sicer ni bilo vseeno, vendar čeprav nisem vedela zakaj, sem zaupala da me čaka boljša pot. Nekaj mesecev kasneje, mi je spletno stran oblikoval kar moj mož. Čisto po mojih željah. Čisto takšno kot sem sama. Čisto mojo. Tako je bila spletna stran postavljena v nekaj dneh, mož se je naučil oblikovati spletne strani, pridobil novo dragoceno znanje in finančno sva lahko porabila denar namenjen za izdelavo spletne strani za mnogo bolj pomembne in koristne stvari. Vidite? Vse je tako kot mora biti. Ves čas!

To je samo eden od primerov, ki se je zgodil v zadnjem obdobju… Zato…

»Življenje nas bo vedno pripeljalo na pravo pot. Potrebno se je samo ponovno najti,  si želeti, imeti pozitivne misli in zaupati«.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja