IZGUBILA SEM VSE PRIJATELJE

Ko sem prebrala svojo prvo knjigo o duhovni rasti, se je pred mojimi očmi ves čas pojavljal stavek, ki ga sprva nisem razumela. To je bil stavek, da nam življenje ves čas nastavlja ogledalo. Potrebovala sem kar nekaj časa predno sem ga zares sprejela in razumela.

To kakšno je v resnici vaše življenje, lahko vidite po tem kakšna je vaša okolica ter kakšni ljudje vas obkrožajo. Čisto vse osebe v vašem življenju vam želijo nekaj pokazati. Vsi ljudje, dobri in »slabi«. Po navadi so tiste osebe, ki nas najbolj jezijo in nas največkrat prizadenejo, naši največji učitelji. Kažejo nam katero področje življenja moramo izboljšati. Kažejo nam katerih vzorcev še nismo predelali.

Se spomnite kakšnega dogodka iz svoje preteklosti, ko ste bili res prizadeti, danes pa se temu smejite? To je zato, ker ste zrasli in določen vzorec, ki vas je težil tudi rešili.

»Odgovorno vzeti življenje v svoje roke ne pomeni, da se ves čas pritožujete in kritizirate ljudi, ki vas obkrožajo. Odgovorno je, da se vprašate kaj vam osebe s svojimi odzivi in vedenjem želijo sporočiti«.

MED TEM, KO SE BOSTE SPREMENILI VI, SE BODO SPREMENILI TUDI LJUDJE OKOLI VAS.

Ko boste svoje življenje postopoma spreminjali na bolje in razrešili vedno več negativnih vzorcev, ki jih nosite s seboj, vas bodo skupaj z vzorci zapustili tudi negativni ljudje.

»Enako vedno privlači enako«.

V preteklosti je prišlo v mojem življenju do velike spremembe. S tem ko sem se počasi spreminjala jaz,  sem postopoma začela izgubljati prijatelje in druge osebe, ki so mi bili blizu. Naše mišljenje se je začelo tako razlikovati, da si med tem ko smo bili skupaj nismo znali povedati ničesar, kar bi enega ali drugega zares zanimalo. Dolgi pogovori, ki so prej temeljili na obrekovanju in pritoževanju nad drugimi so postali dolgočasni. Potreba po komentiranju drugih je izginila. Mogoče je sprva težko, saj se ti zdi da izgubljaš prijatelje in druge ljudi okoli sebe. Misliš, da boš kmalu ostal sam ampak… ko se ena vrata zaprejo, se vedno odprejo druga.

»Vedno ko nekdo odide iz vašega življenja, se naredi prostor za novo čudovito osebo, ki komaj čaka da vanj vstopi«.

V moje življenje so začele vstopati nove osebe, ki so podobno razmišljale kot jaz in smo en drugemu pomagali in se spodbujali, da smo postajali vedno boljši. Negativne teme, so zamenjale pozitivne. Nismo se več osredotočali na slabe novice, vendar na pozitivne. Iz težav nismo ustvarjali še večjih težav, vendar smo začeli iskati rešitve. Takrat se je začelo novo čudovito obdobje.

»Poskusite spremeniti svojo vsakodnevno komunikacijo«.

Življenje nam prinese točno to, na kar se ves čas osredotočamo. Slabe dogodke, doživljamo veliko bolj globoko, kot doživljamo dobre. ZAKAJ? Ko nam gre nekaj slabo to vsem razlagamo, ko pa nam gre nekaj zares dobro po navadi z dvomljivim glasom odgovorimo: »Okej, uživaj dokler traja«. Veselite se dobrih stvareh, bodite srečni in pozabite, da bi to kdaj minilo. Nimate razloga za to. Če boste v tem res uživali vam zagotavljam, da bo trajalo. In ne samo to, celo povečevalo se bo!

NE ZAUPAJTE LJUDEM, KI O DRUGIH GRDO GOVORIJO

Ljudi, ki z nami niso iskreni, lahko hitro odkrijemo. Če smo pozorni na njihovo vsakodnevno komunikacijo lahko čisto iz vsakega posameznika razberemo kje so njegove slabosti, kaj ga teži, kakšna bremena nosi s seboj in ali je z vami zares iskren. Če ste kdaj v dvomu komu lahko zares zaupate, bodite pozorni na njegovo vedenje in besede. Hitro vam bom postalo jasno kdo stoji pred vami.

»Tisti, ki grdo govorijo o drugih, govorijo grdo tudi o vas«.

Zagotavljam vam da ljudje, ki radi kritizirajo druge, to počnejo zato, ker si ne želijo nadeti svoje resnične maske. Takšni ljudje so polni notranjih blokad, ki jih bodo morali nekoč rešiti. Takšni ljudje ne zberejo dovolj poguma, da bi sami sebi pogledali v obraz, zato je lažje za vse kriviti in obtoževati druge. Lažje se je posmehovati drugim, kot si priznati svoje napake. Četudi vaši prijatelji o vas (še) ne govorijo slabo imajo pa navado za vse obtoževati in obrekovati druge, bo zagotovo v prihodnosti pripeljalo do dogodka, ki jih bo spodbudil da začnejo obrekovati tudi vas.

»Resnično močen človek je tisti, ki si prizna svoje napake in sprejema napake drugih«.

Biti dober prijatelj/oseba pomeni, da ne kritiziraš drugih. Čeprav se ti določene stvari ne zdijo prav in se z njimi ne strinjaš še ne pomeni, da se lahko nekomu posmehuješ. Močna oseba preprosto razume, da imamo vsi napake in da nimamo pravice nikogar obtoževati. Močna oseba ve, da smo prehodili različne poti, da dogodkov ne dojemamo enako, da nismo vsi doživeli istih lekcij, zato spoštuje vedenje in mišljenje drugega, v kolikor to vedenje (namerno) ne škoduje nekomu drugemu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja