BODI TIHO!!!

Ves čas je bilo pomembno kaj čutijo in mislijo drugi. “Bodi tiho in jih pusti pri miru” je bil stavek, ki je ves čas odmeval. Ja precej vljudno. Za DRUGE! Sprašujem pa se kaj je vse skupaj dalo meni?

No pa gremo …
Dalo mi je to, da se ne znam postaviti zase. Dalo mi je to, da ko me je nekdo verbalno napadel, nisem mogla izpustiti besede v svoj bran, ker sem preprosto zablokirala. Dalo mi je to, da ko moram nekomu povedati, da mislim drugače kot on, da me stiska v trebuhu in se mi tresejo roke kot pred najzahtevnejšim izpitom mojega življenja. Dalo mi je to, da se danes ne morem postaviti niti za svoje otroke. Pa ne ker nebi želela. Ampak ker ne morem. Te besede so tako zakoreninjene v meni, da se moje telo samo odzove tako. Včasih bi nekomu najraje izpraskala oči… pa ne morem! V sebi čutim vulkan, natempirano bombo, ki bo vsak čas eksplodirala … a v moji glavi odmeva… Bodi tiho … vseeno je … ni vredno … pusti jih. In na koncu jeza, razočaranje, jok, tesnoba … ne na njih, ki so me prizadeli. Ampak na sebe, ker nisem zbrala moči, da bi se končno postavila zase in za svoje.

Drzim se načela, da bodi miren in da beseda izgovorjena iz ljubezni vedno najde čudovito mesto. Stavki razumevajoče in ljubeznivo izrečeni so veliko bolj učinkoviti in zagotovo požanjejo več uspeha, kot kričanje in grožnje.
A tudi nekaj je res … danes je veliko ljudi izgubilo stik sami s seboj. Posledica tega je lahko zagrenjenost, nesramnost in napadanje drugih ljudi. Res je, da če smo sami dovolj mirni takšni ljudje ne bodo prišli v našo bližino, ker jih ne bomo pritegnili. A včasih, ko ni naš dan, nam malo pade frekvenca in nas želi življenje malo preizkusiti lahko pride ravno do tega… da naletimo na osebo, pri kateri se moramo postaviti zase ali za svoje bližnje.
Razdelajmo najprej – “NI VREDNO“.
Mogoče res ni vredno zaradi NJIH izgubljati svoje energije. Je pa vredno zaradi TEBE! Ko pride do situacije, ko te nekdo verbalno napade in v sebi čutiš mir in pač veš, da ima ON slab dan in s tem tebi ni želel nič slabega, mu odgovori kar se da lepo. Ko pa pride do situacije, ko čutiš da boš eksplodiral, ker se je nekdo resno spravil nate je čas, da se postaviš zase. JASNO IN GLASNO!

TEGA KAR ČUTIŠ V SEBI NE ČUTIŠ, KAR TAKO. ČE TE JE MOČNO PRIZADELO, DA NEKDO S TEBOJ GRDO GOVORI, SE JE TO ZGODILO Z NEKIM VIŠJIM NAMENOM IN NE ZATO, DA BI TO POTLAČIL VASE.

ZAKAJ NE biti tiho?
1. Ker si kot človek zaslužiš, da se s teboj pogovarjajo kot s človekom.
2. Ker je ta situacija nastala z namenom, da SAM SEBE TRENIRAŠ kako se postaviti zase in drugim postaviti mejo – ko drugim postavimo mejo, jo pravzaprav postavimo sebi. S tem si pokažemo stopnjo spoštovanja, ki ga čutimo do sebe.
3. Ker v sebi nosimo različne občutke, ki jih moramo izraziti in NE potlačiti. Prišli smo z namenom in z njimi je potrebno prav ravnati.
5. Ker morajo nekateri ljudje dobiti “GROB” odziv od tebe, ker jih le to lahko strezni. Različni smo si in nekateri so taki že “po naravi”, da morajo nekatere stvari slišati JASNO! Ne pozabite, da niso le drugi ogledala vam, ampak da ste tudi VI ogledala njim.
4. Ker se nam bodo takšne in podobne situacije ponavljale toliko časa dokler jih ne bomo presegli oziroma ozdravili.
Zato razmišljaj o zgoraj napisanih besedah. Lepa beseda je na prvem mestu, a le do takrat ko imamo za to čas in dokler “napadalec” NE prekorači tvoje meje spoštovanja. Včasih je preprosto treba nekomu povedat, da mu NE DOVOLIŠ da se tako pogovarja s tabo. Jasno in glasno, ter malo manj mirno in ljubeznivo.
In v tistih trenutkih vam je dovoljeno pozabiti na VLJUDNOST, konec koncev tudi tisti, ki vas je napadel ni ravno vljuden do vas. Pretehtajte kaj pomeni več… da tlačite svoja čustva, se slabo počutite in posledično lahko celo zbolite ali to da ste zgolj vljudni do nekoga drugega? Kdo je na prvem mestu? Vi ali vsi drugi? Kdo bo nosil na ramenih nahrbtnik z negativnimi čustvi? Vi ali drugi? Včasih je preprosto potrebno reči DOVOLJ!
Z ljubeznijo, Maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja